Solpolitik

Red. Nov. 2020

På med solhatten

Vi følger sundhedsstyrelsens råd om solbeskyttelse for børn[1]. De skriver bl.a. følgende:

”Fornuftige solvaner tidligt i livet kan reducere risikoen for solskoldninger og for hudskader og kræft i huden senere i livet.”

 

”Skygge:

Børn beskyttes bedst mod uv-stråling ved at tilbringe mindre tid i direkte sol i de timer, hvor uv-strålingen er stærkest. Det er mellem kl. 12 & 15 fra april til september”

”Klæd børnene på med hat og let tøj:

Når børn leger udendørs mellem kl. 12 & 15, bør de have en bredskygget hat på, der dækker hoved og ører og skygger for ansigt og nakke. Det anbefales, at børnene bærer tøj, som mindst går til knæ og albuer. Løstsiddende tøj af tætvævet stof giver den bedste beskyttelse og er køligt, når det er varmt.”

”Brug solcreme:

De steder på kroppen, som ikke er dækket af tøj, kan huden smøres med solcreme, f.eks. på ansigt og hænder, for at nedsætte risikoen for at få kræft i huden og tidlig ældning af huden (4). Brug som udgangspunkt en solcreme med mindst faktor 15 (mellembeskyttelse).” ” Smør med rigelige mængder, ca. 20 minutter før børnene går ud i solen. Benyt en barnehåndfuld solcreme til en hel barnekrop (20 ml)”

Derfor:

Om sommeren opfordrer vi børnene til leg i skyggeområder, og i de legeområder hvor det er muligt (f.eks. sandkasse eller ved borde/bænke), laver vi skygge.

Vi vil bede jer forældre om at sørge for, at der altid er hovedbeklædning til brug i institutionen. Helst en solhat, som skygger for både ansigt og nakke.

Når det bliver tid for solcreme, forventer vi, at I giver børnene solcreme på hjemmefra om morgenen, da vi om sommeren er meget udenfor -også om formiddagen. Vi smører børnene til middag, så de er dækket hele eftermiddagen.

[1] Solbeskyttelse-for-børnX.ashx (sst.dk) udgivet 2019